SM-medaljer i triathlon till Dalarna?

Det finns stora chanser att Dalarna kan få en eller flera svenska mästare när Säter Triathlon avgörs nu i helgen. Tävlingarna över sprintdistansen, dvs 750 meter simning, 20 kilometer cykling och 5 kilometer löpning, har i år fått SM-status.
På plats finns bl a Jonas Djurback från Falu SS, som ses som en av de stora favoriterna i herrtävlingen. - Förra året kunde jag ju inte vara med och kriga om SM-medaljerna, eftersom jag fick en höftskada som måste opereras, så nu är jag revanschsugen, säger Jonas till Dalanytt. Oavsett hur det går i det individuella loppet i morron, så har Jonas Djurback ytterligare en chans till SM-medaljer då lagtävlingen avgörs på söndag. - Vi i Falu SS blev ju svenska mästare förra året och vi ska förstås göra allt vi kan för att försvara vårt guld, säger Jonas. Direkt efter SM-loppen i Säter börjar Jonas uppladdningen inför Europamästerskapet i ungerska Györ nästkommande helg. - Jag ingår i det svenska 5-manna-landslaget, som ska försöka vinna EM-guld i lagtempo igen, precis som vi gjorde ifjol, säger Jonas Djurback till Dalanytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".