Ingrid Dahlberg, länshövding i Dalarnas län är en av dem som ringt runt och lockat inflyttare till Dalarna.

Nya Falubor lockades per telefon

Faluborna blir allt fler och ökningen beror bland annat på den stora kampanjen för ett år sedan då landshövdingen, politiker och tjänstemän ringde upp människor runt om i landet för att försöka locka dem att flytta till Dalarna.

Hittills har 49 personer flyttat till kommunen. Lena Säfström, infomationschef i Falu kommun, säger att det inte bara är projektet som har lockat hit dem men att samtalen kan ha varit en puff i rätt riktning.

Målet med projektet är att 25 000 personer ska flytta hit till länet men än är det långt kvar till det målet. Falukommun är ett positivt exempel och man kunde konstatera att 400 personer var intresserade av en flytt efter den första rundringningen.

– Vi kunde ganska snart sätta in en organisation för projektet, säger Lena Säfström, infomationschef i Falu kommun.

Lena Säfström säger också att de har haft en kontinuerlig resursperson som har suttit och ringt upp personerna som varit intresserade av en flytt till Falun. Den senaste listan innehåller 90 namn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista