Reinfeldt positiv till ny undervisningsform

Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt är positiv till svenskundersviningen för invandrare som finns hos Klippan i Borlänge. Som Dalanytt tidigare berättat så kallas undervisningen för Prosodi och det innebär att man lyssnar mer på rytmen och melodin i språket.

– Jag tyckte att den var bra därför den va så levande, man fick själv göra saker samtidigt som man uttalade vad man gjorde. Jag tror att det är ett bra sätt att komma in i ett språk som väldigt många människor tycker är svårt, säger Fredrik Reinfeldt efter att ha varit med på en lektionen på onsdagen.

Det här sättet att lära sig språk skiljer sig mycket från det som normalt används för invandrare som lär sig svenska. Men Fredrik Reinfeldt tycker inte att man ska slopa SFI-undervisningen.

– Det vore ett misstag att säga att vi ska förkasta det ena för det andra. Det här återspeglar att människor har olika behov och ser olika ut och då är det bra att det finns en mångfald.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista