Krav att Masarnas startflickor slutar

Om speedwayklubben Masarna Avesta inte tar bort sina lättklädda startflickor under sina tävlingar kan klubben gå miste om kommunala bidragspengar. Det är en enig bildningsstyrelse i kommunen som kommer med det kravet inför kommande avtal mellan Masarna och kommunen.

Bildningsstyrelsens ordförande Wojciech Nedzewicz säger att det handlar om att få ett jämställt samhälle och att då måste sådana här saker förändras

Han menar att klubben använder de lättklädda tjejerna för helt andra syften än motorsport och att jämställdhet också handlar om vad vi gör på våra idrottsarrangemang. Därför kräver nu bildningsstyrelsen att Masarna tar bort tjejerna från tävlingarna.

– Jag är helt övertygad om att de kommer att tillgodose våra önskemål, säger Wojciech Nedzewicz.

Therése Blomqvist har tidigare arbetat som startflicka på motorstadion i Avesta och hon tycker väl egentligen inte att de fyller någon viktig funktion.

– Vi går med paraplyer framför förarna på deras platser, säger Therese Blomqvist.

Hon tycker att hon för egen del har vuxit ifrån det men hon tycker att klubben ska fortsätta ha startflickor. Från Masarnas säger man att styrelsen inte har tagit något beslut om hur de ska göra.

– Vi har följt sportens tradition, säger Lennart Karlsson som är vice ordförande i speedwayklubben Masarna.

Lennart Karlsson tror att för publiken så har de varit en färgklick men att det inte är viktigt i sig att ha de med under tävlingarna.

– Jag tror vi kommer till något gemensamt beslut i detta, säger Lennart Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".