Första dagen på nya jobbet

I dag var det första dagen på jobbet för Dalarnas nya landshövding, Ingrid Dahlberg. Men egentligen har hon tjuvstartat något på den nya posten.
-Jag har medan jag var kvar på Dramaten träffat en del människor från Dalarna som varit på besök i Stockholm. På det viset har jag lärt känna något om Dalarna, säger Ingrid Dahlberg. Den nya landshövdingen är inte beredd att komma med några stora ord om vad hon vill åstadkomma som ny landshövding. -Man ska värpa först och kackla sen, säger hon. Att skaffa nya jobb och goda arbetsplatser till Dalarna och att få människor att flytta hit, är dock enligt Ingrid Dahlberg de viktigaste arbetsuppgifterna för henne. Men hon är angelägen att betona att all tillväxt sker i samarbete med andra människor. Ett av de första uppdragen som ny landshövding blir att åka upp till ett turismseminarium i Idre på fredag och där diskutera frågor kring turism med statsrådet Ulrica Messing.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".