Vård för misshandel av Thomas Quick

Den 29-årige man som åtalats för att ha slagit seriemördaren Thomas Quick blodig inne på Säters sjukhus har nu fått sin dom av Falu tingsrätt. Han döms till fortsatt rättspsykiatrisk vård.

Det var en kväll i november i fjol som 29-åringen knackade på dörrren till Thomas Quicks rum . Han blev insläppt, och sedan skedde misshandeln.
29-åringen har hävdat att Quick gjort sexuella närmanden och att det då svartnat för honom. Quick har uppgett att han inte provocerat 29-åringen.
De två har också skilda uppfattningar om själva misshandeln. 29-åringen har erkänt att han slagit Quick, men bara en gång.  Quick menar att det handlat om flera slag och att 29-åringen dunkat hans huvud mot dörren, när han krypande försökte fly ut ur rummet.
Tingsrätten håller det öppet om vad som utlöst misshandeln, men när det gäller händelseförloppet i övrigt så tror den på Quicks uppgifter. Det han har berättat stämmer med de skador han uppvisat och de blodspår, som hittats efter händelsen, säger tingsrätten.
29-åringen fälls för misshandel och döms till fortsatt rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han ska dessutom betala ett skadestånd på 12 000kronor till Thomas Quick.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".