Tandläkarbrist i Borlänge

Det råder tandläkarbrist runt om i landet, även här i Dalarna. Och på Folktandvården i Borlänge är det nu kris. Alltför många patienter till alltför få tandläkare har nu fått Folktandvården att vädja till patienterna om förståelse.
På grund av tandläkarbristen är köerna till Folktandvården så långa att Folktandvården nu annonser i tidningar och vädjar till patienternas förståelse för den långa väntetiden, som ligger på mellan sex och 24 månader. Tandvårdschef för Folktandvården i Dalarna, Conny Conradsson, uppmanar till och med sina patienter till andra möjligheter. -Jag ger nu rådet till patienterna att söka sig till privata tandläkare, och det känns ju inte bra eftersom vi är konkurrenter, säger Conny Conradsson till dalanytt. Några av orsakerna till tandläkarbristen är att det utbildas allt färre tandläkare, och många av de tandläkare som finns idag, söker sig utomlands. Varför det är så stor brist i just Borlänge, vet inte Conny Conradsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".