Finansman vill köpa Gagnefs Elverk

Finansmannen Hans Adaktusson från Stockholm har visat stort intresse för att köpa upp Gagnefs Elverk AB. I ett brev till aktieägarna erbjuder han 3000 kronor per aktie vilket är fyra gånger så mycket som aktien handlades för, för bara några månader sedan.

– Jag vill ju sammanföra ägandet till en person som kan fatta beslut som gör att bolaget kan utvecklas mera effektivt. Och samtidigt vill jag koncentrera ägandet för att ge de nuvarande aktieägarna anständigt betalt för sina aktier, säger Hans Adaktusson till Dalanytt.

Det är genom företaget Upland Securities AB som Hans Adaktusson äger ihop med sin fru som han nu erbjuder sig att förvärva samtliga aktier i Gagnefs Elverk. Priset på aktien har skjutit i höjden eftersom också Leksand Rättvik Energi har gett sig in i budgivningen på företaget.

När erbjudandet gick ut till aktieägarna den 17 maj så var budet 2600 kronor per aktie, som nu alltså är uppe i 3000 kronor.

Hans Adaktusson vill ha svar senast på fredag om aktieägarna är villiga att sälja eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".