Kommunalråd tveksam att sälja ut elverk

Gagnefs kommunalråd Anders Ahlgren är tveksam till att sälja ut Gagnefs elverk. Kommunen är den största ägaren i elverket som just nu är utsatta för ett uppköpsförsök av finansmannen Hans Adaktusson från Stockholm. Kommunen äger 20 procent av aktierna i elverket.

– Jag tycker man kan ha någon grundläggande inställning om det här verkligen är en verksamhet som man ska bedriva på det här sättet, säger Anders Ahlgren, kommunalråd i Gagnefs kommun.

Gagnefs Kommun äger 20 procent av aktierna i Gagnefs Elverk vilket motsvarar 6387 stycken aktier, skulle kommunen nappa på erbjudandet att sälja aktierna för 3000 kronor styck så skulle det inbringa närmare 20 miljoner kronor till kommunen.

För ett par veckor sedan var aktierna bara värda 5 miljoner, men nu har värdet fyrdubblats, så frågan är om det inte är läge för kommunen att sälja sina aktier, till Hans Adaktusson.

– Om vi ser att det finns seriösa krafter som långsiktigt vill vara med tillsammans med oss och bygga det här så är vi öppna för diskussion, säger Anders Ahlgren. Och han är tveksam till att Hans Adaktusson är rätt partner.

–Jag ser gärna att det finns ett lokalt ägande, menar Anders Ahlgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".