SSU har tröttnat på partiets kultur.

SSU trött på partiets kultur

Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, går till attack mot kulturen i sitt eget parti. Viktor Zackrisson är vice ordförande för SSU i Dalarna. Han menar att det handlar om ”gubbarnas” attityder till dom unga som utbildar sig.

– Man ses som en broiler om man är akademiker.  Akademiker har blivit ett skällsord inom partiet. Jag tror man ser det som ett hot att fler utbildar sig och tar för sig inom partiet, säger han.

Sofia Knöös är ordförande för SSU i Dalarna. Hon tycker att folk ser henne som karriärist.

– Jag som engagerad utbildad politiker ses som en som vill tjäna pengar på politiken fast jag egentligen bara vill jobba för de socialdemokratiska värderingarna och brinner för samhällsfrågor.

Sofia Knöös tror att det här på sikt kan skada politiken eftersom det blir svårare att få unga att engagera sig i politiken.

– Vi har fått nog. Nu slår vi näven i bordet. Alla människor är lika mycket värda oavsett om man är rik eller fattig, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".