Adaktusson i maktposition i elverk

Finansmannen Hans Adaktusson äger nu över tio procent av aktierna i Gagnefs Elverk. Det här betyder att han har lyckats nå en viss maktposition i elverket, som nu inte kan säljas eller fusioneras ihop med Leksand-Rättvik Energi utan hans medgivande.

– Jag kommer att använda min rösträtt i min och andra aktieägares fördel och om den största aktieägaren har ett bra förslag till en sammanslagning har jag inte tänkt blockera den men om jag inte gillar förslaget så kommer jag inte att dra mig för att sätta emot, säger han.

Han vill att det ska bli bra för aktieägarna och han menar att de tidigare inte fått ett riktigt bud på sina aktier.

– Majoritetsägarna måste ta större hänsyn till aktieägarna och det har man ju också utlovat när man sagt att man ska ta fram ett förslag till en fusion.

Är du nöjd med affären så här långt?
– Nej inte riktigt jag hade hoppas att kunna påverka det aktivt, men jag är nöjd som ett delmål.

Står ditt erbjudande kvar att köpa fler aktier?
– Ja, eventuellt. Vi får se nu på måndag när de aktier kommit in som är på väg. Det är inte omöjligt att vi förlänger budet eller höjer priset, det får vi ta ställning till då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".