-Dumt att gå emot folk som tar initiativ

Det tycker ordförande i Friskolornas Riksförbund angående länsrättens beslut att Älvdalens kommun slipper betala för en friskola i Evertsberg.
Som dalanytt kunde berätta igår så uppfyller friskolan i Evertsberg alla de krav som ställs på en friskola. Men, trots det så slipper Älvdalens kommun betala för friskolan, det slår länsrätten fast i en dom. Och det här är något som ordförande i Friskolornas Riksförbund, Widar Andersson, tycker är konstigt. -Det är dumt när samhället går emot folk som tar initiativ, säger Widar Andersson. Det är inte ofta som länsrätten beslutar att en friskola får starta men att kommunen då slipper betala ut några offentliga bidrag. Enligt Widar Andersson så har sådana här beslut fattats endast en handfull gånger de senaste åtta åren. Föräldrarna i Evertsberg tänker överklaga länsrättens dom till kammarrätten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".