Omfattande teleavbrott i länet

Just nu är det stora störningar i teletrafiken i länet. Flera riktnummerområden är drabbade. Det går inte att komma fram till landstingets växel och kommunens växlar i Falun och Hedemora.

Felet beräknas vara avhjälpt klockan 16.30 i eftermiddag. Felet kan enligt Telia bero på en avgrävd kabel mellan Ryggen och Falun. Tekniker är just nu ute och letar efter felet.

Det går varken att ringa ut eller in från landstingsväxeln i Falun. Däremot fungerar det att ringa till sjukvården i Avesta, Mora och Borlänge.

Bara för några veckor sedan var det annat större teleavbrott som drabbade landstinget hårt. Lena Sterner på landstinget säger att det felet är allvarligt för dem som behöver komma i kontakt med sjukvården.

Framförallt är det 1300 kunder med ISDN-anslutning som berörs av felet. Men avbrottet har också drabbat det vanliga telenätet i byar i Leksand, Hedemora och Smedjebacken. Det går inte heller att nå kommunens växlar i Hedemora och Falun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".