Sommarskola för högstadieelever i Falun

Trots att det är mitt i sommaren satte sig 20 högstadieelever på skolbänken i dag. Det handlar om elever i Falun som just gått ut åttan med underkänt i något ämne.
Det är kommunens arbersmarknadsenhet som under två veckor arrangerar sommarskolan, och handledarna är gymnasieelever. Enligt Jerker Dalström, chef för arbetsmarknadsenheten fyller skolan tre funktioner. -Den hjälper åttondeklassare att få godkänt i ämnen dom har misslyckats i. Gymansieelever får feriejobb som handledare och dessutom får dom inblick i undervisning som är ett rekryteringsområde i Falun, säger han. Och elever som Dalanytt träffade i dag är nöjda med sommarskolan. Emma Boberg var en av dem och hon tycker att sommarskolan är roligare än den vanliga skolan. -Den är bara två veckor, man träffar nya kompisar och klasserna är inte så stora. Dessutom får man mer hjälp här, säger Emma.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".