10 dagars TV-inspelning förgäves

SVT:s Packat & klart i Falun gjorde en tio dagar lång inspelningsresa genom i Europa. Dagen då de skulle resa hem blev videobanden med allt inspelat material stulna i Barcelona. SVT annonserar nu ut en hittelön på 1000 euro till den som hittar banden.

SVT:s TV-team var ute på en 10 dagar lång resa med en bussresa tillsammans med barnfamiljer. De reste buss genom Europa och besökte bland annat Disneyland i Paris och badorten Costa Brava i Spanien. Samma dag som de skulle resa hem blev de bestulna på banden de hade spelat in under resan.

Stölden hände i Barcelona, där stölder inte är något ovanligt. Nu har man kontakter med konsultatet och har satt upp lappar där man annonserar ut en hittelön på 1000 euro för den som hittar banden.

- Det sägs att folk tittar storögt på den här hittelönen, så kanske kan det ge något resultat, säger Packat och klarts redaktör, Bodil Ljungberg.

Ovanligt omfattande inspelning

Stölden innebär stora problem för redaktionen. Det är sällan man satsar så mycket på en enda inspelning. En satsning som nu alltså varit förgäves.

- Det blir stora hål att fylla. Det var ett stort material och vår ekonomi drabbas. Det är ju inte gratis att spela in i tio dagar, säger Bodil Ljungberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".