Åtalet skipar viss rättvisa

Åtalet mot den före detta socialdemokratiska riksdagsledamoten Laila Bäck från Vansbro, kom som en lättnad. Det säger Margaretha Johansson, kassör i LO sektionen i Vansbro.
Som dalanytt berättade igår så åtalas nu den före detta socialdemokratiska riksdagsledamoten Laila Bäck från Vansbro för förskingring och bedrägeri och urkundsförfalskning. Åtalet omfattar totalt 73 000 kronor som Laila Bäck misstänks ha lurat till sig, bland annat har 23 000 kronor förskingrats från LO-sektionen. Margaretha Johansson är kassör i LO sektionen i Vansbro, och hade därför rätt att skriva under de orderblanketter som gick till postgirot när räkningarna skulle betalas. Och flera gånger använde sig Laila Bäck av Margaretha Johanssons namnteckning, och skickade på så sätt pengar till sig själv. -Jag känner mig väldigt kränkt av det här, det är verkligen urkundsförfalskning på hög nivå, säger Margaretha Johansson till dalanytt. Laila Bäck har sedan brottet blivit känt, betalat tillbaka pengarna, men det räcker inte, tycker Margaretha Johansson. -Lite rättvisa har vi fått i och med åtalet, men hon borde tala om för våra medlemmar varför hon gjorde som hon gjorde, säger hon till dalanytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista