SSU till attack mot S

Nu går SSUs ordförande i Dalarna, Alf Wickman, till attack mot den socialdemokratiska partitoppen i länet. -De vill bestämma över vår styrelse, säger Wickman. -Han är bara besviken över de minskade anslagen, kontrar ombudsmannen Jan Bohman.
Som Dalanytt kunde berätta fredags så har Socialdemokraterna strypt bidraget till SSU i Dalarna. Socialdemokraterna minskar bidraget till ungdomsförbundet från 200 000 kronor till 20 000 kronor Nu går SSUs ordförande i Dalarna, Alf Wickman, till angrepp mot den socialdemokratiska partitoppen, och säger att de bland annat ville bestämma vilka som skulle sitta i SSUs styrelse: -Jan Bohman (ombudsman för Socialdemkraterna) och Peter Hultqvist (socialdemokraternas ordförande i Dalarna) vill bestämma vilka som ska sitta i vår styrelse. Men det fungerar ju inte så, det är ju våra medlemmar som väljer styrelsen, säger Alf Wickman till Dalanytt. Dalanytt bad Socialdemokraternas ordförande Peter Hultqvist kommentera påhoppet, men han han hänvisar då till ombudsman Jan Bohman, som förnekar Alf Wickmans påstående. -Vi ställer inga krav, vi vill bara hjälpa partiet och stödja dem. Anledningen till att Alf Wickman säger så här, kan bero på att han är besviken över de minskade anslagen, menar Jan Bohman.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".