Mp-veteran hoppar av

En av Miljöpartiets mest kända profiler i Dalarna lämnar partiet. Efter femton år som aktiv miljöpartist och åtta år som politiker i Orsa väljer Sara Källgarn att lämna Miljöpartiet.

- Jag identifierar mig inte som miljöpartist längre. Dels är det sakfrågor, dels finns det en stämning i partiet som inte är jag, säger Sara Kjällgarn.

Hon menar att det finns delar inom partiet som ifrågasätter hiarkier, och att många tycker att medlemmarna måste vara radikala. Det kan alltså inte Sara Kjällgarn identifiera sig med.

- Man måste gå långt och fort fram tycker många. Det går inte, säger Sara Källgarn.

Stannar kvar på posterna till årsskiftet

Sara Källgarn är ordförande i Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Orsa. Hon är också ledamot i kommunstyrelsen och dessutom ersättare i riksdagen för Miljöpartiet.
Hon kommer att stanna kvar på de posterna till årsskiftet, men sedan är det slut med engagemanget i Miljöpartiet. Vad hon ska göra sen vet hon ännu inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".