Fyra apotek i Dalarna sommarstängda

Det finns en risk att semesterstängda apotek aldrig öppnar igen. En femtedel av de drygt 100 apotek som stängde under delar av förra sommaren öppnade inte till hösten igen, på grund av bristen på farmaceuter.
I Dalarna är fyra apotek stängda under delar av sommaren i år. Det är Apoteket i Jakobsgårdarna i Borlänge, Solsidan i Ludvika och apoteken i Lima och Särna. Dessutom har tre andra apotek i länet minskade öppettider under sommaren. Apotekets informationsdirektör Thony Björk säger till Ekot att man tror att man ska klara av att öppna alla apotek till hösten igen, trots personalbristen. De apotek i Dalarna som stänger i sommar var stängda även förra året, men öppnade alltså till hösten igen. Det gjorde dock inte Apoteket Lejonet i Krylbo, som stängdes i två månader förra hösten på grund av personalbristen. Trots att stängningen till en början bara var temporär slutade det hela med att apoteket stängdes helt. )
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista