Sälens fjällstugor får ny design

Med produkter från Dalarna så ska två stugbyar i Lindvallen renoveras. Länsstyrelsen har startat ett designprojekt för fyra designbyråer och ett 20-tal företag här i Dalarna.

Gulbruna furuväggar och klassisk stuginredning. Ja det är nåt som snart kan vara historia i Sälens fjällstugor. För nu ska daladesign locka turisterna till Sälenstugorna och gynna företagen i länet. Det är länsstyrelsen som har startat ett designprojekt för fyra designbyråer och ett 20-tal företag i länet.

Med produkter från Dalarna så ska två stugbyar i Lindvallen renoveras. Det här är en del av ett större designprojekt som heter Design för företag i Dalarna. Tanken är att hela projektet under 1,5 år ska gynna de lokala företagen genom att de jobbar mer ihop. Det hoppas i allafall Rebecca Ahlstedt som är projektledare för ett designprojekt på länsstyrelsen. Länsstyrelsens del i det hela är att koppla ihop företagen med varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".