Morabor åtalas för hembränning

I dag har åtal väckts i Mora i ett stort hembränningsmål. Det är totalt fyra personer som är åtalade misstänkta för såväål olovlig tillverkning som försäljning av sprit.

Enligt åklagaren har en 33-årig man och en 21-årig kvinna i den gemensamma bostad tillverkat 1 600 liter sprit, och det har framför allt skett från sommaren i fjol och framåt. De åtalade, tre män och en kvinna, är alla hemmahörande i Mora.

En 21-årig man har också varit delaktig in den här tillverkningen, och merparten av spriten har sen sålts av de tre. När det gäller försäljningen har ytterligare en 21-åring varit inblandad. Han åtalas för att ha sålt närmare 400 liter av den tillverkade spriten

Brotten bedöms av åklagaren som grova då såväl tillverkningen som försäljningen bedrivits yrkesmässigt och i stor omfattning.Den sistnämnda 21-åringen är också inblandad i ett annat stort mål där åtal väckts i dag.

Han och en 20-åring ska stå till svars för en rad brott, bland annat stölder av av olika slag, det exempelvis om handlar tillgrepp av en åkgräsklippare, cigaretter och stora mängder diesel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".