Pyromanen överklagar fängelsedom

Den 42-årige man från Skåne som dömts för två försäk till mordbrand vid företag i Mora överklagar nu domen på tre års fängelse till Svea hovrätt.

Den 42-årige mannen fälldes för att ha försökt anlägga brand vid Frosts knivfabrik och Triumfglass. Det här skedde i november i fjol. Mora tingsrätt dömde alltså mannen till tre års fängelse för försök till mordbrand av normalgraden. Åklagaren som hävdat att det handlat om grovt brott yrkade vid rättegången på sex års fängelse.

Mannen har nu som väntat överklagat domen i det här målet som minst sagt varit märkligt. Bland annat har rättegången gjorts om en gång sen mannen plötsligt hävdat att vara ville driva med polisen och att den olja som dränkts in i toalettrullar som hiittats vid dom två företagen inte var brandfarlig.

42-åringen vill nu i sitt överkalgande att åtalet om försök till mordbrand ogillas, och att det narkotikabrott som han erkänt och fällts för bara ska leda till böter. Via sitt juridiska ombud hävdar 42-åringen att det inte funnits någon fara - som det heter i överklagandet - för omfattande förstörelse av annans egendom. Dessutom menar mannen att han inte haft något uppsåt att anlägga bränder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".