Landshövdingen svarar på jägarkritik

Jägareförbundet är kritisk mot länsstyrelsens handläggning av björnjakten. Nu lovar den tillförordnade landshövdingen Inger Eriksson att rutinerna ska ses över.

Och hon gör det i ett brev till Jägareförbundet apropå den kritik som riktats mot Länsstyrelsen när det gäller hur många björnar som får skjutas vid höstens jakt.

Det här är en konflikt mellan länsstyrelsen och Jägareförbundet. Länstyrelsen föreslog i ett yttrande till Naturvårdsverket att man skulle få skjuta 27 björnar till höstens jakt. Och Naturvårdsverket tog beslutet om 26 björnar.

Frågan hade behandlats tidigare i Rovdjursgruppen där representanter från Länstyrelsen och Jägareförbundet bland annat sitter. Jägareförbundet uppfattade att man var överens om 35 djur och skrev därför ett brev till landshövdingen där de förklarade att man var på väg att tappa förtroendet för dom som jobbar med rovdjursfrågor på Länsstyrelsen.

Tillförordnad landshövding Inger Eriksson skriver i ett svarsbrev att man nu har tagit upp frågan med Naturvårdsverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".