Olaglig affischering upprör i Mora

Köpmännen i Mora är trötta på den olagliga affischeringen. Nu under sommarveckorna affischerar föreningar och företag för fullt på lyktstolpar och soptunnor trots att det är förbjudet. - Det ser bedrövligt ut! säger Sven Helgesson, ordförande i Mora köpmannaförening, till Dalanytt.
Köpmännen själva får betala för tillstånd att skylta. Sedan är det polisens uppgift att hålla efter affischeringen och plocka ned de olagliga affischerna. Olaga affichering kan ge böter. Ung Vänster står bakom många av de affischer som olagligt klistrats upp på gågatan i Mora. Men det är inget som Linus Blomqvist från Ung Vänster vill kännas vid: - Vi bryter inte mot lagen. Det är ingenting som vi stöder. Att Ung Vänsters affischer ändå sitter på lyktstolpar och soptunnor i Mora kan han inte förklara. Sven Helgesson få bort affischerna, men skulle begå ett brott om han tog ned dem. Det får nämligen bara polisen göra. - Vi blir ju förbaskade. Det är ju inte fint. Det förstör gågatan!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".