Coop sänker chefernas löner

Samma chefsjobb men med en ny titel och en lönesänkning på flera tusen kronor. Det är vad Coop Forum kräver att några mellanchefer i Dalarna ska gå med på.

Enligt Handelsanställdas förbund så handlar det om att Coop måste spara pengar eftersom det går dåligt för företaget. Sparar pengar gör man alltså bland annat genom att sänka lönen för vissa chefer trots att de har kvar ungefär samma arbetsuppgifter.

I Falun så vill Coop att fyra chefer ska få sänkt lön från runt 30 000 kronor till 25 000. I Avesta så ville Coop sänka lönen med 6 000 kronor för en anställd som skulle få ny tjänst med ungefär samma arbetsuppgifter. Men facket gick emot och den anställde nöjde sig med en lönesänkning på 1 500 kronor.

Men i Falun så kom man inte vidare med förhandlingarna, berättar Daniel Andersson. Här kommer förhandlingarna att gå vidare centralt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".