"Det handlar om en omorganisation"

”Det handlar om en omorganisation”, ja så svarar Coop på kritiken från Handels när fyra chefer på Coop Forum i Falun riskerar att få sina löner sänkta med flera tusen kronor i månaden.

– Det är en omorganisation vi gör inom Coop Forum där två gamla tjänster görs om till en ny tjänst. Vissa av cheferna kan få höjda löner och vissa kan få lönerna sänkta, säger Magnus Frisk, informationschef på Coop Forum.

Men några höjda löner blir det inte i Falun. Där sänks nämligen lönerna med 5 000 kronor i månaden.

Fackförbundet Handels är kritiskt till det här eftersom det menar att cheferna har kvar ungefär samma arbetsuppgifter men att Coop döper om tjänsten för att kunna sänka lönerna.

– Vi måste bli mer effektiva och ha ett tydligare fokus på försäljning. Det här är en del av omorganiseringen. Vi har satt löner som vi anser vara marknadsmässiga, säger Magnus Frisk. 

Vad skulle du själv tycka om du fick lönen sänkt med
5 000 kronor?

– Självklart vill ingen ha lägre lön men det handlar om att vi måste spara pengar och därför organiserar vi om Coop, säger Magnus Frisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".