Väpnat rån och tältbrand under Peace and Love

Polisen i Borlänge har haft en händelsefylld helg under Peace and Love festivalen i Borlänge. Bland annat med ett väpnat rån med kniv och ett försök till mordbrand. Två personer tände eld på ett tält på festivalcampingen.

Strax efter tolv på natten mellan lördag och söndag anmäler en kvinna att hon blivit rånad av två män. Den ena ska ha hållit vakt och den andra ska ha hotat kvinnan med kniv. Det är oklart vad rånarna kom över och man har ingen misstänkt för rånet som rubriceras som grovt.

Och en man sitter anhållen misstänkt för mordbrand i Borlänge. Två personer ska ha tänt på ett tält på festivalcampingen vid fyra tiden i natt. Ingen kom till skada vid den här branden då vittnen kunde släcka tältbranden.

Och vi har uppgifter om ett försök till våldtäkt som ska ha skett natten mellan fredag och lördag. Det är en kvinna som blivit utsatt för ett våldtäktsförsök utomhus vid Folkets park i Borlänge. Polisen har ett signalement på gärningsmannen. Men ingen är gripen ännu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".