Fältgruppen i Malung hotad av nedläggning

Nätverket Fältgruppen i Malung riskerar att läggas ned. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår att Fältgruppen avvecklas. Och en av anledningarna är att arbetet inte har fungerat.
-Enligt barn- och utbildningsnämden så ger det inget resultat, att det är lite löst i konturerna, det säger Kurt Podgorski, som är ansvarig för Fältgruppen. Fältgruppen är ett nätverk för aktörer som har med barn och ungdomar att göra. Den består av representanter från socialförvaltningen, skolan, BVC, kyrkan, polis och föreningsliv. Men nu riskerar den den att avvecklas för att inte tillräckligt många har kommit på gruppens sammanträden. Och det i sig kan bero på att det har varit för många möten, tror Kurt Podgorski. -Vi har haft ett möte i månaden, och det är ju svårt för alla att medverka på alla möten. Vi måste höja statusen på fältgruppen, och se över vad fältgruppens uppgifter verkligen är, säger han till dalanytt. Och trots att Malung inte har extrema problem med ungdomar tycker Kurt Podgorski att Fältgruppen fortfarnade behövs. -Vi har ju bland annat nya droger som måste bekämpas, säger Kurt Podgorski.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".