Ungdomsprojekt i Falun hotat

Sedan februari i år finns möjligheten att få pengar för sina idéer via ungdomsprojektet Indirekt i Falun. Men intresset för att förverkliga sina drömmar bland ungdomarna i Falun har varit dåligt. Nu hotas projektet.

Kommunen har satsat 80 000 kronor per år som ska delas ut vid fyra tillfällen på projektet. Målet med Indirekt är att ungdomar ska öka sitt inflytande och deltagande i samhället.

Men intresset har varit för lågt i Falun, säger Ivan Feldborg som är kommunens ansvarige för projektet. Problemet har främst varit att marknadsföra Indirekt.

Av de fyra ansökningar som har kommit in till Falu kommun har bara ett projekt genomförts: en träff för dataspelsentusiaster. Tommie Löfgren, 22, var killen bakom den idén:

– Jag fick reda på att man kunde söka pengar genom Arenan. Det är en bra idé, men i stället för att bara unga kan söka pengar borde man kunna söka pengar för arrangemang för ungdomar, säger han.

Nu är det osäkert om projektet kommer finnas kvar i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".