"Vi behöver bli bättre på att behandla utsatta kvinnor", säger Lena Pettersson på socialförvaltningen i Borlänge.

Kvinnojouren undervisar socialtjänsten

Kvinnojouren i Borlänge ska lära socialtjänsten hur man tar hand om våldsutsatta kvinnor. Pengarna till projektet kommer från länsstyrelsen och Borlänge kommun. Ylva Ericsson är ordförande för jouren i Borlänge och hon säger att socialtjänsten saknar kunskap om utsatta kvinnor.

Det nya projektet handlar framför allt om att socialtjänsten ska få bättre kunskap om utsatta kvinnor. Men det ska också förbättra samarbetet mellan kvinnojouren och socialtjänsten. Ofta fungerar kvinnojouren som en länk mellan den utsatta kvinnan och socialtjänsten.

– Det behöver bli smidigare för att det ska gå fortare och lättare, säger Ylva Ericsson.

Det är med hjälp av pengar från länsstyrelsen och Borlänge kommun som projektet kan dra i gång. Runt 200 000 ska satsas för att socialsekreterarna ska lära sig hur man tar hand om utsatta kvinnor.

Lena Pettersson på socialförvaltningen i Borlänge håller med om att socialtjänsten behöver mer kunskap om utsatta kvinnor.

– De flesta av oss har en grundläggande kunskap men vi kan aldrig lära oss för mycket, säger Lena Pettersson på socialförvaltningen i Borlänge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".