En av tio arbetsskador anmäls

Det är alldeles för krångligt att anmäla arbetsskador inom landstinget, och bara 10 procent av alla tillbud anmäls. Det menar Karin Brunnstedt som är chef för geriatriken på falu lasarett.

Som dalanytt tidigare har berättat så finns det ingen på landstinget som har ansvar för att sammanställa alla arbetsskador och tillbud som sker.
Karin Brunnstedt på geriatriken på Falu lasarett tror att det kan vara en av orsakerna till att bara 10 procent av alla tillbud anmäls. Det händer sällan något när man väl gjort en anmälan, och dessutom är det alldeles för krångligt att anmäla menar Karin Brunnstedt.
- Det är en blankett på flera sidor som ska fyllas i väldigt detaljerat. Många drar nog sig för att fylla i den, säger Karin Brunnstedt.

Konsekvenserna kan bli allvarliga tror Karin Brunnstedt. Om man inte vet om de skador som sker, kan man heller inte åtgärda dem menar hon.

- Fler arbetsskador kan ske på grund av det här, säger Karin Brunnstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".