Läskuppställning hos Mora bryggeri. Foto:SR

En läskande sommar - kanonförsäljning i Mora

Det har varit en rekordsommar hittills för Mora Bryggeri. I år har man bryggt dubbelt så mycket läsk som förra sommaren. Det som startade som en hobby, har nu blivit något som makarna Andersson kan leva på.

Det är ett familjebryggeri, Mora Bryggeri i Vattnäs. Makarna Eva och Jörgen Andersson startade det för ett par år sedan.

Det började med Jörgens intresse för att brygga öl i början på 1980-talet. I mitten på 90-talet köpte makarna namnet Mora bryggeri.

– Jag tyckte egentligen inte att det var roligt i början. Det var mest Jörgens hobby, men nu är det kul, säger Eva Andersson.

De senaste åren har verksamheten bara vuxit. År 2003 övergick det från hobby till något som Eva och Jörgen Andersson kunde leva på. Och i år har det blivit en riktigt lönsam affär.

– Det har varit kanonsommar, vi har bryggt dubbelt så mycket som i fjol, säger Eva Andersson.

Nu vill Mora Bryggeri expandera ännu mer, men då räcker den lilla gården i Vattnäs inte till.

– Förhoppningsvis får vi en lokal som är dubbelt så stor som den här i Noret. Det är vårt mål som vi jobbar emot, säger Jörgen Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".