30 grader varmt på BB

Det har varit varmt dom senaste veckorna och riktigt hett är det på BB på Falu lasarett. Personalen och dom nyblivna mammorna kämpar mot uppemot 30 graders värme inne på avdelningen, till och med dom nyfödda är missnöjda med hettan.

- Det är bedrövligt, framför allt mammorna tycker det är jobbigt att ligga här, säger barnsköterskan Anna-Carin Mattsson.

Fastigheten som hyser BB i Falun är byggd på 50-talet och vetter mot söder. Det har under en tid disskuterats om huset ska rivas, därför har man inte brytt sig om att installera någon luftkonditionering.

- Vi får beklaga och säga att det är naturligtvis inte alls bra, och att förklaringen är att det är en gammal fastighet i typiskt sol-läge, säger Sven Nilsson tillförordnad länssjukvårdschef.

Christina Groop har precis fött sitt andra barn på BB i Falun, det var fyra år sedan hon fick sitt första men det var precis lika varmt då berättar hon.

- Barnet får svårt att sova på nätterna på grund av värmen och det var precis likadant för fyra år sedan, säger Christina Groop.