Arbetsplatsolycka på SSAB utreds

Idag påbörjas en utredning vid SSAB i Borlänge för att klarlägga omständigheterna kring den arbetsplatsolycka som inträffade igår kväll.
Det var i går kväll som en man i 40-års åldern skadades allvarligt då han föll tio meter från en byggnadsställning. Mannen var sysselsatt med att ta ner material från byggnadsställningen som skulle monteras ner då något hände som gjorde att han föll de tio metrarna ner till marken. Och nu ska alltså en utredning starta för att undersöka vad det var som orsakade olyckan. Tony Isaksson som är biträdande tillsynsdirektör vid Arbetsmiljöinspektionen i Falun, är oroad över att arbetsolyckorna verkar bli fler och fler. -Vi har haft allt för många allvarliga olycksfall under den senaste tiden, säger han till dalanytt. Antal lagar, förordningar och säkerhetsföreskrifter som i detalj redogör för hur ett jobb ska göras för att det ska bli så säkert som möjligt, är många. Men det är inte alltid som de här reglerna följs. -Det tar tid, och tid är ju pengar, det är nog därför som man tar genvägar och risker för att förbigå de här reglerna. Och det här i sin tur kan ju ge sådana här olycksfall, säger Tony Isaksson. Idag täffas representanter för arbetsmiljöinspektionen, polisen, SSAB och den entreprenörsfirma som skötte arbetet med byggnadsställningen för att undersöka vad som orsakade olyckan. Den skadade mannen är förd till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han vårdas på intensivvårdsavdelningen för mycket svåra skador.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".