Bostadsbrist trots tomma lägenheter

Det står flera lägenheter tomma i Särna. Men trots det är det svårt att få en bostad hos Stiftelsen Särna-Idre hyresbostäder. Det har Ylva Wikström fått erfara.
Ylva Wikström arbetar i Särna och vill gärna bo kvar där. Men då måste hon få tag på en lägenhet till sig och sina två barn, och det har visat sig vara svårt. Det enda erbjudande hon har fått gällde en etta: - Det finns ju inga chanser att vi får plats i en etta! Något annat har hyresvärden inte att erbjuda, trots att Ylva Wikström vet att det finns lägenheter som står tomma. De förklaringar hon får gillar hon inget vidare: - De har ett avtal med kommunakuten, och för att få bidrag så ingår det i avtalet att de ska plombera ett antal lägenheter i Särna-Idre-området, säger Ylva Wikström. Hon har fastnat i en märklig situation. Hon får ingen lägenhet trots att hon ser fönster som gapar tomma i hus i Särna. - Det är ju lite snett. Vart ska man ta vägen någonstans? Man måste ju ha någonstans att bo i alla fall. Nu funderar hon på om hon kanske måste flytta. - Ska jag ta barnen och min utbildning och min kompetens och flytta om det inte finns någonstans att bo?
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".