Stor förödelse på Kungsskolan i Säter

Förödelsen är stor efter att det brunnit på Kungsgårdsskolan i Säter. Det var lärarrummet som ligger i ett hus utanför Kungsgårdsskolan i Säter som totalförstördes strax efter två i natt. Polisen misstänker att branden är anlagd eftersom de inte hittat någon naturlig orsak till branden.

Det luktar fuktig sot här på Kungsgårdsskolans skolgård i Säter. Lite längre fram står det svarta döda huset med trasiga fönster och utan tak. Taket ligger vikt och sotigt framför huset. Bakom polisens blåvita avspärrningsband som fladdrar i den brandluktande vinden så står ett tiotal människor och tittar på det nerbrunna skolhuset.

Takbjälkarna sticker svarta upp mot himlen och ser ut som uppeldade tändstickor. Stuprännorna har vikts som papper i lågorna och hänger ner från det som är kvar av taket.

En dator med skärm och skrivare står på ett smutsigt bord framför det gamla timmerhuset. Och allt är täckt med ett tjockt lager brunt sot.

Här på skolgården så står också Karin Eriksson, Ulla Östblom och Margareta Rogsberg. De är lärare på Kungsgårdsskolan och står och tittar på sin nerbrunna arbetsplats.

– Det här var ju lärarstugan och här har vi suttit och haft jättemycket kul, säger Karin Eriksson.

– Det är inte sant tänkte jag. Jag tog en promenad ner hit och fick det bekräftat, säger Margareta Rogsberg.