Dyr bensin drabbar husvagnsägare

De höga bensinpriserna drabbar även husvagnsägarna. Med en husvagn på släp så drar bilen uppemot två liter bensin per mil. Det innebär att den tidigare så billiga campingsemestern blir i stället ett ganska så dyrt alternativ. Birgit Dahlén och hennes familj är på husvagnssemester och är medveten om bensinpriserna

På Mellsta camping utanför Borlänge så står det fullt med husvagnar. Några har utländska skyltar men de allra flesta har svenskregistrerade vagnar. En som inte har åkt så långt för att ställa upp husvagnen är Birgit Dahlén och hennes familj. De har åkt från Bjursås till Mellsta camping i Borlänge.

Det är familjens första sommar med husvagn och Birgit Dahlén funderar över bensinpriserna.

En annan familj som också är på campingsemester är familjen Karlsson. Tillsammans med de tre barnen så åker Anna-Karin och Jan-Erik Karlsson runt Sverige i sin husvagn. Det är ett stort ekipage med en rejäl bil som också ska rymma Anna-Karins rullstol, hennes två assistenter och deras fem hundar. Men att bensinpriset är rekordhögt hindrar inte familjen från att åka långt med husvagnen.

– Men visst tankar man om man ser att det är nio kronor litern och man har en kvarts tank kvar , säger Jan-Erik Karlsson.