Tio års fängelse för heroinsmuggling.

Tio års fängelse blev straffet för de två män - från Borlänge respektive Uppsala - som åtalats vid Falu tingsrätt för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.
De båda männen en 38-årig Uppsalabo och en 35-årig Borlängebo- ska ha gjort sig skyldiga till att i november i fjol, ha smugglat in ett halvt kilo heroin från Sverige till Norge. Det var uppsalabon som den åttonde november smugglade in partiet på uppdrag av borlängebon, något som åklagaren har bevisat i form av bland annat den hemliga telefonavlyssning som polisen i Sverige och Norge bedrivit mot dom båda männen under den här perioden. Dom båda männen har förnekat brott, och under förhör har dom enligt tingsrätten varit ovilliga att svara på frågor något som minskar trovärdigheten av deras uppgifter. Åklagaren yrkade på tio års fängelse för dom båda männen, det strängaste straffet i svensk rättspraxis för den här sortens brott. Och tingsrätten gick alltså på åklagarens linje och dömer dem till tio års fängelse var för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. De båda männen ska kvarbli i häkte tills domen verkställs. En överklgan kan lämnas in senast den första augusti.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".