Föräldrar anmäler Avestapolisen

Föräldrarna till den nioåriga flicka som skadades i en slöjdsal i Fors Skola i Avesta förra året, anmäler nu polisens agerade till Justitieombudsmannen, JO.
Det var i slutet av augusti förra året som den nioåriga flickan skadades i slöjdsalen på Fors Skola. Flickan fastnade med sitt hår i en pelarborrmarskin, håret slets av och skinnet från huvudet lossnade. Flickan var på flera läkarbesök efter olyckan, men någon grundlig undersökning av skadorna gjordes aldrig. Bara några dagar innan olyckan så hade nya hårdare bestämmelser om skydd för eleverna kommit för den här typen av maskiner. Bland annat så var elever med långt hår tvungna att använda hårnät då dom arbetade med vissa maskiner. Men några hårnät fanns inte i slöjdsalen vid det här tillfället, och flickan arbetade därför med pelarborrmaskinen utan att använda hårnät. Avesta kommun skulle ha polisanmält händelsen, men det gjordes aldrig. Därför polisanmälde då föräldrarna till flickan Avesta kommun. Det här för att få klarhet i vem som var ansvarig för olyckan, och framför allt för att klargöra att det inte var flickans fel. Men polisanmälan lades ner, utan någon förundersökning, och därför har nu flickans föräldrar anmält polisen i Avesta till Justitieombudsmannen - JO för närmare granskning av polisens agerande i fallet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".