Övervakad personal stjäl mindre

Clas Ohlsons centrallager i Insjön har haft stora problem med att personalen stjäl varor. Nu övervakar ett antal kameror personalen när dom jobbar och sedan kamerorna sattes upp i höstas har stölderna minskat.

– Det var nytt för oss att saker försvann och det kändes inte bra. Vi märkte att saker försvann och att förpackningar var uppbrutna och tomma, säger Rolf Andersson, chef för centrallagret i Insjön.

Han hade också hört rykten om att det gick att köpa billiga produkter från Clas Ohlsson om man hade rätt kontakter.

Hur mycket stals det för då?
– Det handlade om ett antal tusen kronor men vi tyckte att det var för mycket och det ska inte vara så, säger Rolf Andersson.

Så kameror sattes upp runt omkring på lagret för att övervaka personalen. Var kamerorna sitter någonstans vet få, förutom Rolf Andersson, men de övervakar framförallt där personalen plockar med varorna styckevis.

Och övervakningen har alltså gett resultat. Men om vinsten är minskat svinn, så kan förslusten vara ökad olust hos personalen.

Patrik Andersson var klubbordförande i fackklubben när beslutet om att sätta upp kamerorna kom och facket gick med på att kamerorna skulle sättas upp.

– Det är väl inte så roligt att vara övervakad hela tiden men de hade rätt att sätta upp kameror, säger han.