Tjuvar tog elevernas snowboards

Det kan vara slut på skiddagarna på Domarhagsskolan i Avesta. I onsdags upptäcktes det att skolan snowboardutrustning, värd komkring 85 000 kronor, blivit stulen.

Igår var gymnastikläraren Monica Hermansson Lindbäck var igår på plats för att se hur mycket som blivit stulet. Hon blev ledsen och upprörd när hon såg hur mycket som tjuvarna tagit.

– Det är väldigt ledsamt. Det här har så mycket glädje för så många, säger Monica Hermansson Lindbäck.

Snowboardutrustningen används av eleverna på skiddagar som Domarhagsskolan i Avesta anordnar. Eleverna kunde utan kostnad låna utrustningen av skolan, något som var mycket populärt.

Osäkert om skolan kan ersätta utrustningen

Utrustningen förvarades i skolan under sommaren. Monica Hermansson Lindbäck säger att det kan vara elever som ligger bakom stölden. Någon måste i alla fall haft känndedom om att utrustningen fanns på skolan, menar Monica Hermansson Lindbäck.

Och nu kan det alltså vara slut på skiddagarna. All utrustning är borta och det är osäkert om skolan kommer få några pengar för att ersätta utrustningen.

– Jag hoppas naturligtvis att vi får pengar, men det kan också vara slut på skiddagarna nu, säger Monica Hermansson Lindbäck.