Aktiviteten låg på kommunalrådsblogg

Bloggar, eller dagböcker på nätet är något som har blivit väldigt populärt den senaste tiden. I juni så startade Ludvikas kommunalråd, socialdemokraten Maria Pettersson en blogg på kommunens hemsida. Men sen dess så har aktiviteten varit låg.

Så här skrev Maria Pettersson på sin blogg när den startade:

”Än så länge är det inte så vanligt med bloggar på kommunernas hemsidor, men jag vågar ta steget och hoppas att det inte är ett misstag. Framtiden får ge svar”

Tanken bakom var att komma närmare folket och få kontakt med Ludvikaborna via Internet. Sen dess så har det kommit tre inlägg från Ludvikabor. Men några svar, det har de inte fått från Maria Pettersson.

– Jag har ju inte dragit igång den på allvar än. Det ligger lågt där, jag har bara haft ett inlägg, säger Maria Pettersson.

Men att bloggen inte har dragit i gång står det inget om på Ludvika kommuns hemsida. En person som kallar sig Mia skriver så här på bloggen:

”Här startas en blogg, några skriver in, ingen läser, ingen svarar... Maria vart tog du vägen? Demokratin, vart tog den vägen?”

– Nu har jag ju semester, tanken var ju att jag skriver i en blogg och sedan kan man kommentera det. Jag ville ha något annorlunda än att bara jag ska skriva, men inte heller ha en frågespalt, säger Maria Pettersson.