Festivalordförande summerar FFF

Falun Folkmusik Festival är över för den här gången. Vädret har varit på arrangörernas sida i år. Frågan är väl bara om det räcker för att få ordning på festivalens ekonomi.
- Veckans väderleksrapport har varit en strålande nyhet för oss, det känns otroligt skönt! säger festivalens ordförande, Åke Wänn, till Dalanytt. Men han kan ännu inte säga hur stor publiken har varit, eller hur biljettförsäljningen gått. Vad han däremot kan säga, är att en del av de förändringar man gjort inför årets festival har fungerat bra. Bland annat har antalet dagar på festivalområdet begränsats till tre. - Den förändringen slog väldigt väl ut. Sen har vi också fått en bättre aukustisk miljö på hela området, känns det som, i och med att danshallen varit i gymnastikhallen, säger Åke Wänn. Ekonomin då, hur går det med den? Man har fortsatt arbetet från tidigare år med att försöka få ner kostnaderna. Men går det ihop? - Det är vad vi hoppas - varje år!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".