Två mordförsök i Dalarna

Två fall av mordförsök skedde i Dalarna under torsdagen. Det ena inträffade i Avesta och det andra i Idkerberget utanför Borlänge. I båda fallen var det män, som blev knivskurna. För knivskärningen i Idkerberget har en kvinna i 20-årsåldern anhållits misstänkt för mord.

Det första inträffade i centrala Avesta vid halv fyratiden igår eftermiddag.Ett bråk mellan två män slutade där med att den ene av dom blev knivskuren. De skador han fick är dock inte livshotande. Den man som utförde knivskärningen flydde från platsen, men polisen har fått bra signalement på honom och han är nu misstänkt för mordförsök. Han är dock ännu inte gripen. 
IDKERBERGET
Vid niotiden igår kväll knivskars en man i 30-årsåldern vid ett bråk i en bostad i Idkerberget utanför Borlänge. Polisen har gripit en kvinna i 20-årsåldern, som nu sitter anhållen misstänkt för försök till mord alternativt försök till dråp.
Två män som befann sig i bostaden togs av polisen in för förhör, men en av dom har nu släppts.
Den är ännu inte känt hur allvarligt skadad den knivskurne mannen är. Han har under natten opererats på Falu lasarett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".