Delad seger för Mia och Åsa i Vansbro

Ingen såg när Åsa Neij, Jönköpings SS, gick i mål som första kvinna i Vansbrosimningen igår. Hon hade fel färg på sin mössa, så först blev Mia Brodén, Falu SS, utropad som vinnare. Men senare beslutade tävlingsledningen att de båda skulle dela på segern.
Drygt två timmar efter målgång kom tävlingsledningens beslut. Åsa Neij och Mia Brodén får dela på segern i damklassen i Vansbrosimningen i år. Förvirringen kring resultatet i damklassen uppstod på grund av att Åsa Neij övertagit en startplats av en manlig klubbkamrat och därför tilldelades en röd herrmössa. Därför var det ingen som lade märke till att hon gick i mål mitt ibland de andra röda mössorna. Istället var det Mia Brodén, som i sin vita mössa såg ut att vara första dam i mål. Mia Brodén var mycket besviken över tävlingsledningens beslut. Men tävlingsledaren Olle Myrberg förklarade beslutet med att det blev mest rättvist så. Att Åsa Neij inte tilldelades segern ensam motiverade han med att Mia Brodén aldrig fick någon chans att spurta ikapp Åsa, eftersom hon aldrig visste att hon hade en konkurrent framför sig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista