Nya tips i Pernillafallet

Polisen har fått två nya intressanta tips relaterade till mordet på Pernilla Hellgren från Falun för två år sedan. Det rör sig om tips på två personer som stämmer in på den gärningsmannaprofil som polisen arbetat fram med hjälp av vittnesuppgifter - och de har båda anknytning till Falun.
- Det är tips på tänkbar gärningsman där man då lämnar namn på personer som har anknytning till Dalarna och Falun, säger Leif Nykvist, kriminalinspektör på våldsroteln. - Tipsen gör vi en värdering av och sen kommer vi att höra de här personerna och eventuellt, om det stämmer någorlunda, höra om man kan få DNA frivilligt ifrån dem. Det som gör tipsen extra intressanta är att de här personerna inte tidigare förekommit i utredningen och att de har anknytning till Falun, enligt Leif Nykvist. Han hoppas att de ska förhöras senast under september månad. - Med tanke på att vi har ett DNA-spår från gärningsmannen tycker jag att chanserna är väldigt goda att förr eller senare lösa mordet. Det är jag övertygad om att vi kommer att göra så småningom. Leif Nykvist är också övertygad om att det finns någon som har fler nya uppgifter att lämna, någon som vet mer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".