De här produkterna kommer inte levereras till kommunerna i Region Siljan. Bilden är hämtad från www.siljanschark.se

Flera anställda kan sägas upp på Siljans Chark

Minst fyra personer får sluta på Siljans Chark efter att flera kommuner har sagt upp avtalet med Siljans Chark. Avtalet gäller leverans av charkprodukter till de fem kommunerna i region Siljan. I stället har kommunerna i en upphandling valt storgrossisten Servera.

Det här beslutet är lite märkligt, det tycker Patrik Andersson som är VD på Siljans Chark.

– Det är alltid tråkigt när man tappar affären. Vi tycker att det är en lite märklig upphandling.

Varför är det märkligt?
– Varken vi eller andra mindre företag kan vara med i en upphandling för att det ställs kriterier som det är svårt att mäta sig med, säger Patrik Andersson.

Varför kan ni inte mäta er med de kriterierna?
– Egentligen får upphandlingsgruppen svara på det. Det kriterier man satt upp är att leverantören ska vara med på 80% av sortimentet.

Men det klarar inte Siljans Chark. Inte heller klarar mindre leverantörer av de kraven, säger Patrik Andersson. Därför återstår bara storgrossisterna. 

Vad innebär det här för Siljans Chark?
– För oss gäller det nu att anpassa oss. Vi vet att vi får lägre volym och därmed behövs färre människor i personalen. Minst fyra personer mindre blir vi nu från oktober, säger Patrik Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".