Tre års fängelse för flera brott

Det handlar bland annat om misshandel och grovt olaga hot, rån och övergrepp i rättssak. Mannen dömdes så sent som i maj för två år sen till fängelse i ett år och nio månader för bland annat rån. Hans brottslighet har alltså fortsatt.

I dag har han fällts för att ha misshandlat och hotat en kvinna som han bott hos. Misshandeln pågick under flera timmar och mannen hotade att döda kvinnan genom att hålla en kniv mot hennes hals.

41-åringen bedöms också skyldig till ett rån mot en man i Falun en natt i juni.

Våldet har bestått i att 41-åringen slagit mannen i ansiktet, tagit strupgrepp på honom och sen bestulit honom på kontanter och betalkort. Innan 41-åringen försvann försökte han hindra sitt offer från att göra en polisanmälan genom att hota honom. Och därefter har han betalat varor på en pizzeria med det stulna betalkortet.

Den åtalade mannen döms också för att ha ofredat en 13-årig flicka sexuellt i en källarlokal i Falun för ett år sen. Och det treåriga fängelsetraffet omfattar också en stöld av 3 000 kronor och en mobiltelefon från en kvinna i Stockholm.

Mannen dömdes så sent som i maj för två år sen till fängelse i ett år och nio månader för bland annat rån. Hans brottslighet har alltså fortsatt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".