Försökte fly ett rån - blev knivhuggen i ryggen

Två killar i åldrarna 15 och 18 år är gripna misstänkta för att ha huggit en person i ryggen med kniv i samband med ett personrån i Borlänge inatt.

Det var vid halv ett-tiden som en kvinna anmälde att hon blivit rånad i korsningen Allfarvägen-Bondegatan. Vid rånet hade kvinnan sällskap med sin pojkvän och hans bror. De två gärningsmännen försökte råna de två bröderna, men bröderna försökte att komma undan genom att springa från platsen. Men gärningsmännen följde efter, och jakten slutade med att gärningsmännen högg en av bröderna i ryggen flera gånger. Han fördes till Falu Lasarett där man kunde konstatera att han inte hade livshotande skador, men var chockad.

En förundersökning inleddes direkt om försökt till mord, grovt rån och försök till rån. En spaningsinsats organiserades och sex patruller fanns på plats. Klockan kvart över 2 kom en annan anmälan om misshandel på Hagavägen. Gärningsmännen sprang från platsen och flydde undan polisen. Men signalementet på gärningsmännen stämde överens med det tidigare brottet. Å klockan 3.20 kunde en misstänkt person och hans bostad pekas ut. Polisen gjorde husrannsakan och kunde gripa två personer vid halvfyratiden.

De misstänkta är bara 15 och 18 år gamla. Båda var påverkade av droger eller alkohol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".