Fyra år med Sverigedemokraterna i Orsa

I eftermiddag kommer Radio Dalarnas valturné till Orsa. Politikerna kommer bland annat prata om de främlingsfientliga partierna. Vi sänder direkt från Orsa mellan klockan 15 och 16.

De främlingsfientliga partierna ställer upp i valet i höst. Nationaldemokraterna ställer upp i Landstingsvalet i Dalarna och de får konkurrens om rösterna av Sverigedemokraterna som sedan förra valet har ett mandat i Orsas kommunfullmäktige.

Det främlingsfientliga partiet Nationaldemokraterna ställer upp i Landstingsvalet i Dalarna i höst. När det gäller kommunfullmäktige satsar de främlingsfientliga på Borlänge.

I Borlänge får de dessutom konkurrens om rösterna av ärkerivalerna i Sverigedemokraterna, som sen förra valet har ett mandat i Orsas kommunfullmäktige.

Men där har partiet fört en anonym tillvaro långt ifrån de främlingsfientliga åsikter som partiet i grund och botten står för.

– Det är också lite skrämmande, det säger Anders Rosell, kommunfullmäktiges ordförande i Orsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".